Faruk Nafiz Çamlıbel Anadolu Lisesi E-Twinning Avrupa Kalite Etiketi Ve Avrupa Kalite Ödülü Aldı
Etimesgut Faruk Nafiz Çamlıbel Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen “Rise and Shine” projesi 2016 yılı Eylül ayında Ulusal Destek Servisi tarafından “Ulusal Kalite Etiketi” ve projede yer alan öğrenciler de “Öğrenci Kalite Etiketi” almaya hak kazandı. 2016 yılı Kasım ayında ise Brüksel Merkezi Destek Servisi tarafından ise “Avrupa Kalite Etiketi” ile ödüllendirildi.
Erasmus+ sürecinde,‘eTwinning’ programı kapsamında Etimesgut Faruk Nafiz Çamlıbel Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde Macaristan,İtalya,Norveç,Letonya,İspanya,Yunanistan‘daki okullarla ortaklık kurulmuş ve 2014-2016 yılları arasında “Rise and Shine” projesi yürütülmüştür. Proje ekibi adına İngilizce öğretmeni Hacer YAYLA ödülünü almak üzere 1-3 Aralık tarihlerinde Antalya’da düzenlenen 7. Ulusal Etwinning Çalıştayına davet edilmiştir. Avrupa Kalite etiketi alan öğretmenlerin,ve il koordinatörleri ve bakanlık yetkililerinin de katılımıyla 3 gün boyunca konferans gerçekleştirilmiştir. Bu konferansta Avrupa Kalite Etiketi alan projelerin ve okulların tanıtıldığı stantlar kurulmuş ve proje standımız Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal TIRNAKÇI tarafından ziyaret edilmiştir. Sayın TIRNAKÇI’ya MEB Eğitim Teknolojileri Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Mustafa Hakan BÜCÜK, Eğitim Yayınları EBA ve İçerik Geliştirme Daire Başkanı Sayın Mehmet RUŞEN, Bilişim Sistemleri Daire Başkanı Dr.Yakup YÜKSEL,İdari İşler Daire Başkanı Eyyüp TANYILDIZ ve Etwinning Türkiye Projeler Koordinatörü Mehmet Fatih DÖĞER eşlik ederek, öğretmenimizden proje ilgili bilgi almışlardır. Diğer katılımcıların da yoğun ilgi gösterdiği proje standımızda, proje aşamaları ve çalışmalar hakkında bilgilendirme yapılmıştır. 81 ilden farklı okulların yer aldığı bir platformda en iyi şekilde temsil edilmiştir.
Ulusal Kalite Etiketi ve Avrupa Kalite Etiketi
Bu etiketler, projenin belirli bir Ulusal standarda ve Avrupa standardına ulaştığını belirtmektedir. Bu nedenle Ulusal Kalite Etiketi ve Avrupa Kalite Etiketi olmak üzere iki etiket bulunmaktadır.
Bir projeye “Kalite Etiketi” verme konusunda minimum 5 gerekliliğin yerine getirilmiş olması şartı aranmaktadır. Söz konusu gereklilikler şunlardır:
1. Projenin ortak amaçları ve ortak bir planı olmalıdır.
2. Proje, bitirilmiş ya da en son aşamasında olmalıdır.
3. Başvuran öğretmenin, projeye önemli bir katkıda bulunmuş olması gerekir.
4. Belirli ölçüde iş birliği yapılmış olmalıdır.
5. Proje sonuçlarının görünür olması gerekir.
Bu 5 gereklilik karşılandıktan sonra, proje gerekli olan 6 kritere göre değerlendirilir.
Bir proje, genel olarak, aşağıda belirtilen alanlarda mükemmelliğe ulaşmış olmalıdır:
1)Pedagojik yenilikçilik,
2)Müfredat ile uyum,
3)Ortak okullar arasındaki iletişim ve bilgi alışverişi,
4)Ortak okullar arasında iş birliği,
5)Teknoloji kullanımı,
6)Sonuçlar, etkileri ve dökümantasyon.
Avrupa´da okul ortaklıklarının kurulması, bilişim teknolojilerinin eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılmasının yaygınlaştırılması, yenilikçi öğretim yöntem ve tekniklerinin Avrupa´da öğretmenler arası paylaşımının sağlanması, öğrenci ve öğretmenlerin bilişim teknolojilerini ve yabancı dili kullanma becerilerinin artırılması amacıyla ülkemiz, 22 Şubat 2009 tarihinde eTwinning Faaliyetinin üyesi olmuştur. eTwinning Türkiye faaliyetleri, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan Ulusal Destek Servisi (UDS) ekibi tarafından yürütülmektedir.
Kalite Etiketleri, mükemmel eTwinning projeleri düzenleyen öğretmenlere verilmektedir. Etimesgut Faruk Nafiz Çamlıbel Anadolu Lisesi´nde eTwinning projeleri gerçekleştiren ve mükemmelliğe ulaşarak ödüle layık görülen İngilizce Öğretmenimiz Hacer YAYLA’yı, ve proje ekibindeki öğretmenler Volkan ARCA , Aydan GÜRCAN ve projede yer alan 24 öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının artarak devamını diliyoruz.
Proje hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız
https://twinspace.etwinning.net/846/home