ANKARA ETİMESGUT İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Etimesgut Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi’nde Açıldı.

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Etimesgut Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi’nde Açıldı.

Yeni Eğitim Öğretim Yılının açılış töreni Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’in katıldığı Etimesgut Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi’nde yapıldı.

Etimesgut Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi’ndeki programa Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, Ankara Vali yardımcısı S.Hürrem AKSOY, Etimesgut Kaymakamı Cumali Atilla, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Talim Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu, Ankara Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet KARAMAN, İl ve İlçe MEM yöneticileri ile 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Şehit yakınları, gazileri, öğrenciler, öğretmen ve veliler katıldı.

Eğitim öğretim yılı açılış törenleri Etimesgut Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi bahçesinde yapıldı. Törenler, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı ve Keçiören Hacı Mustafa Tarman Ortaokulu Seymen Ekibi’nin gösterisi ile başladı. Programın devamında, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Arif Nihat Asya’nın ‘’Bayrak’’ şiirinin okunduğu esnada, 15 Temmuz Darbe girişiminde şehit olan Polis Hüseyin Kalkan’ın son nefesinde elinde sıkı sıkı tuttuğu ve üzerinde kanının bulunduğu Türk Bayrağı gösterildi. Sunuş ve arkasından konuşmalara geçildi.

Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi Müdürü Ali Güneş, ‘‘Şehit olacağını bile bile 15 Temmuz darbe girişiminin kaderini değiştirecek kurşunu atan bu ülkenin gerçek askeri ve velimiz Şehit Ömer Halisdemir’i saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.’’ diye konuştu. 

Ankara Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, tarihe şanlı bir direniş olarak geçen 15 Temmuz darbe girişimi direnişinde göğsünü siper eden ve canlarını feda eden şehitlerimizi anmanın milli ve insani bir sorumluluk olduğunu vurgulayan konuşmasında, ‘‘Bugün ilk ders zilimizi çalmak için toplandığımız Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisemiz 15 Temmuz kahramanlarından milletimizin gönlünde taht kurmuş şehidimizin adını aldığı önemli bir okulumuz. Bize her zaman 15 Temmuzu hatırlatacak ve şehitlerimizin hatırasını yaşatacak.’’  dedi. 

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem konuşmasında, Yeni neslin daha iyi yetiştirilmesi adına herkesin bir fikri olduğunu ifade eden Orhan Erdem, ‘’15 Temmuz gösterdi ki aslında Türk Eğitim Sistemi, milletine ve değerlerine bağlı, vatanı için her şeyi yapabilecek nesiller yetiştirmiştir. Ayrıca hedefimiz, Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin belirlediği 2023 ve 2071 gibi önemli tarihlere akıllı, ruh sağlığı ve duygu yönü güçlü, teknolojiye açık, bilime ve ülkesinin değerlerine bağlı nesiller yetiştirmeye devam etmektir.’’ dedi

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem tüm öğrencilerimize zihin  açıklığı, sağlık, sıhhat ve güzel bir eğitim-öğretim dönemi temennilerinde bulunarak, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılının ilk ders zilini öğrenci, öğretmen, veli ve konuklarla birlikte çaldı. Erdem, ilk derste öğrencilerle birlikte 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma etkinlikleri kapsamında hazırlanan videoyu öğrencilerle birlikte izledi. 

22-09-201622-09-201622-09-2016

İstasyon Mah. Akasya Cad. No 5/B Kat 3 Hükümet Konağı / Etimesgut/ANKARA PK 06790 - 0(312)2451602 / 0(312)2451605 / 0(312)2451609 / 0(312)2451620

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.