ANKARA ETİMESGUT İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

TÜBİTAK tarafından düzenlenen öğrencilere araştırma alışkanlığı kazandırmak, bilimsel araştırmanın yöntem ve tekniklerini öğreterek geleceğin bilim adamlarını yetiştirmeyi amaçlayan 4006 Bilim Fuarlarına ilişkin bilgilendirme toplantısı yapıldı.
TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Öğrencilerde merak duygusunu uyandırarak bilimsel araştırmanın yöntem ve tekniklerini öğretmeyi amaçlayan 4006 Bilim Fuarlarına ilişkin bilgilendirme toplantısına; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Çalışkan, İl Koordinatörü Prof. Dr. Mahmut Selvi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayfer Yıldırım, Şube Müdürü Engin Erel ve okul müdürleri katıldı.

Etimesgut Halk Eğitim Merkezinde 25 Eylül Salı günü gerçekleştirilen toplantı, İl Koordinatörü Prof. Dr. Mahmut Selvi’nin açış konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Mahmut Selvi projeler hazırlanırken dikkat edilecek hususlardan bahsederek öğrencilerin seviyesindeki projeler üzerinde çalışılması gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Selvi, “Projeler uygulanırken öğrencilerimiz aktif bir şekilde süreçte yer almalıdır. Tabi bu süreçte proje yürütücü öğretmenlerimiz, proje yapma konusunda öğrencileri gönülden desteklemelidir” dedi.

Prof. Dr. Selvi, TÜBİTAK 4006 Projeleri 5-12. sınıf öğrencilerinin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri ve eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam sunacağını ifade ederek TÜBİTAK Projelerinin genç beyinleri, düşünmeye, gözlem yapmaya, araştırmaya ve onları bilimsel çalışmalara teşvik edecek faaliyetler olduğunu belirtti.

Selvi, konuşmasının ardından TÜBİTAK´ın verdiği desteklerle ortaokul ve lise öğrencileri için düzenlenen ödüllü proje yarışmaları hakkında bilgi verdi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Çalışkan, TÜBİTAK proje yarışmasının temel amaçlarından birinin, genç beyinleri düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya, onları bilimsel araştırma yapmaya teşvik etmek olduğunu belirtti. Proje tabanlı öğretimin öneminden bahsederek öğrencilerin  yaratıcı, eleştirel ve analitik düşünebilen bireyler olmalarının amaçlanması ve bu yönde projeler geliştirilmesinin önemine değindi.

Çalışkan aynı zamanda yenilenen Fen Bilimleri öğretim programında 4. sınıftan itibaren eklenen "Fen ve Mühendislik Uygulamaları" ünitesi kapsamında, bilimsel yenilikçi ürün tasarlayacak ve bunu yıl sonunda okulda düzenlenecek "Bilim Şenliği"nde tanıtacak ibaresine de değindi. TÜBİTAK’ın bu konuda desteğinin önemini vurguladı.

Toplantıya katılım sağlayan okul müdürlerine 4006 Bilim Fuarlarında sergilenecek projelerin kapsamı, proje türleri, proje başvuru sürecinden değerlendirme sürecine kadar olan işlem basamakları, proje harcamaları, projenin izlenmesi ve sonuçlandırılması ile ilgili konular aktarıldı.

 

25-09-201825-09-201825-09-201825-09-201825-09-2018

İstasyon Mah. Akasya Cad. No 5/B Kat 3 Hükümet Konağı / Etimesgut/ANKARA PK 06790 - 0(312)2451602 / 0(312)2451605 / 0(312)2451609 / 0(312)2451620

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.