Etimesgut Hayriye Ethem Turhanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Öğrencileri, 14. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri/ Yemek Yarışmasından Madalyalarıyla Döndüler.
Yarışmadan büyük bir başarıyla dönen öğrenciler, alan öğretmenleri, okul idaresi adına müdür yardımcısı İbrahim Özgür Yurtman ve Okul müdürü Mukaddes Koşucu ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Tugay Gözüm’ü makamında ziyaret ettiler.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Tugay Gözüm, öğrencilere hitaben “çok önemli bir başarı elde ettiniz. Bundan dolayı hepinizi tebrik ediyorum.” Dedi ve “Öğrencilerden hangi yemekle yarışmaya katıldıkları hakkında bilgi aldı. Yapılan çalışmaların çok özel çalışmalar olduğunu ve patentlerinin alınması gerektiğini söyledi. Başarılarınızın devamı ve mesleğinizde ilerleyebilmeniz için çok yönlü gelişiminin önemli olduğunu ve bunun için turizm sektöründe en az bir yabancı dil hatta iki yabancı dil öğrenilmesinin şart olduğunu belirtti. Öğrencilere spor yapıp yapmadıklarını sordu ve mutlaka spor yaparak kendinizi geliştirmelisiniz” dedi.
Okul Müdürü Mukaddes Koşucu “14. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yemek yarışmasında başarıları ile bizleri son derece mutlu eden tüm öğrencilerimize, onların en üst düzeyde yetişmelerini sağlayan ve emeği geçen öğretmen ve idareci arkadaşlarıma, çok teşekkür ediyorum. Bakanlığımız, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Tugay Gözüm’e öğrencilerimizin her türlü gelişimi ve eğitimi için, yanımızda olup, bizi desteklediklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.
Bundan sonrada Mesleki Eğitimin her dalında sporda, müzikte, sanatta öğrencilerimizi teşvik edip her türlü desteği vereceğiz. Bundan sonraki yarışmalarda da daha iyi başarılar elde etmeye çalışacağız. “dedi.
Yarışmaya, Okul Müdürü Mukaddes Koşucu, alan öğretmenleri Volkan Durdağı ve Hacer Demir Sağlam eşliğinde katılan öğrencilerden Gizem Taşar Makarna kategorisinde yaptığı “yıldız anason soslu makarna” yemeği ile Jürinin ilgisini çekmeği başardı ve ikincilik ödülünün sahibi oldu. Yine aynı kategoride yarışan Şevval Tarakçı “karidesli gnocchi” yemeği ile üçüncülüğe ulaştı.
Restoran tatlı tabağı Kategorisinde yarışan 12. Sınıf öğrencisi Nagihan Erdoğan, “Ricotto dolgulu armut tatlısı” tabağı ile üçüncülüğün sahibi olurken Balık Teşhir tabağı kategorisinde yarışan Esra Korkmaz “marine balık sunumu” ile üçüncülük ödülüne layık görüldü. Son olarak yarışmaya pizza kategorisinden “Kazlı pizza” ile katılan Gamze Demir bronz madalyanın sahibi olurken aynı kategoride yarışan Ezgi Bayraktar Merit Madalya ile dördüncülüğe ulaştı.
14. Uluslararası İstanbul mutfak günlerinde yarışmaya katılan ve ödül alan ürünler