ANKARA ETİMESGUT İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Sene Başı Eğitim Yöneticileri Toplantısı Yapıldı

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Sene Başı Eğitim Yöneticileri Toplantısı, 12 Eylül Çarşamba günü Etimesgut Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. 
2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Sene Başı Eğitim Yöneticileri Toplantısı Yapıldı

Etimesgut Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda 12 Eylül Çarşamba günü gerçekleştirilen 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Sene Başı Eğitim Yöneticileri Toplantısı’na; Etimesgut Kaymakamı Fuat Gürel, İlçe Jandarma Komutanı Ömer Turan, İlçe Emniyet Müdürü Nail Akça, Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayfer Yıldırım, İlçe Gıda ve Tarım Müdürü Recep Seven, İlçe Zabıta Müdürü, şube müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

Etimesgut Kaymakamı Fuat Gürel, hayırlı bir eğitim öğretim döneminin geçmesi temennisinde bulunarak başladığı konuşmasında, tüm eğitim camiasının yaz dönemi boyunca yoğun bir çalışma dönemi geçirdiğine değinerek okullarının eksikliklerini giderme yönündeki çalışmaların tamamlandığını ve 17 Eylül Pazartesi günü sorunsuz bir eğitim-öğretim dönemine başlayacaklarını söyledi.

Gürel, Ankara Valisi Ercan Topaca başkanlığında 12 Eylül Çarşamba günü saat 11.00’de, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Güvenliği İstişare Toplantısı yapıldığına değinerek okulların güvenliği ile ilgili olarak kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği içinde yapılan çalışmalara devam edileceğini vurguladı.

Okul güvenliği konusuna değinen Kaymakam Gürel “Emniyetimiz, Jandarmamız, okul idareleri dâhil olmak üzere görevli olan bütün ekiplerimiz, arkadaşlarımız etkili bir iş birliğiyle geçen yılı sorunsuz kapattık. Ciddi bir sıkıntı olmadı. Ankara’da İçişleri Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde okullarımızı risk durumuna göre sınıflandırdık. Riski değişik açılardan ele alıyoruz. Güvenlik, trafik ve diğer çevresel faktörler açısından. Risk düzeyi yüksek olan okullarımızda sürekli polisimiz veya güvenlik görevlisi görev alıyor. Öğrencilerimizi olumsuz etkileyeceğini düşündüğümüz, etkileme ihtimali olan internet kafelerin ve diğer umumi hizmet veren mekânlar için de tedbirler alınmış durumda. Okul çevrelerinde varsa metruk binalarla ilgili belediye iş birliğinde çalışmalar yapılacaktır.” dedi.

Gürel, tüm okulların okul güvenlik kamera sistemine kavuşturulmasını, okul servisleri belirlenirken araçların trafik konusundaki uygunluklarının yanında servis sürücülerinin de sabıka kayıtları başta olmak üzere araştırılmasını, GPS sisteminin servislerde olmasının gerekliliğini, okullarda servis denetleme komisyonlarına servis denetimleri konusunda çok büyük görevler düştüğünü belirtti.

Öğrencilerin derse devamsızlıklarının veliye bilgilendirmesinin en kısa zaman diliminde SMS ile bilgilendirme gibi çalışmaların başlatılmasını isteyen Kaymakam Gürel, öğrenci devamsızlığının yanında öğretmen devamsızlıkları konusunda da gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

İlçe Emniyet Müdür Nail Akça ile İlçe Jandarma Komutanı Ömer Turan, okul güvenliği kapsamında 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında güvenlik çalışmaları ve istatistiki verilere değinerek 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Ünal’ın okul çevrelerinde bulunan büfe ve kafelerle ilgili çalışmalar yapıldığına değindiği toplantının devamında İlçe Gıda ve Tarım Müdürü Recep Seven de okul kantin denetimlerinin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da devam edeceğini, okul kantin denetlemelerinin de takibinin yapılacağını söyledi.

Tüm eğitim çalışanları için hayırlı bir eğitim öğretim döneminin geçirilmesi temennileri ile konuşmasına başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayfer Yıldırım, toplantıda okulların genel ve fiziki durumu, eğitim öğretim faaliyetleri, akademik başarı, sosyal ve kültürel faaliyetler gibi konularda bilgilendirmelerde bulundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldırım, derslerin boş geçmemesinin üzerinde önemle durulduğuna değinerek tüm okul ve kurum müdürlerinin bu anlamda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile iletişimde olmalarını ve öğretmen sıkıntısının yaşanmaması adına her türlü tedbiri alacaklarını ifade etti. Çocukların, okulların güvenliği ve okulların temizliği konuları üzerinde herkesin hassasiyetle durduğunu belirten Yıldırım; Millî Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile “Okullar ve Çevresinin Daha Güvenli Hale Getirilmesine Yönelik İş Birliği Protokolü” imzalandığını belirterek bu kapsamda okullara 60 bin temizlik, 20 bin kadar da sivil güvenlik görevlisinin görevlendirileceğini söyledi.

Toplantıda şube müdürleri, çalışma birimlerindeki yapılan faaliyetler ve planlamalar hakkında bilgi verdi. Okulların ihtiyaçları, sorunları ve gerçekleştirilen çalışmaların değerlendirilmesinin ardından Yıldırım, eğitim yöneticilerinden velilere ve öğrencilere karşı sürekli güler yüzlü olmalarını, engelli öğrenci ve velilerine, şehit ve gazi ailelerine karşı duyarlı olmalarını isteyerek bu anlamda hassasiyet gösteren eğitim yöneticilerine teşekkür etti.

Etimesgut ilçesindeki okullara yeni atanan okul müdürlerinin kendilerini tanıtması ile devam eden 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Sene Başı Eğitim Yöneticileri Toplantısı, okul ve kurum müdürlerinin görüş ve önerilerine yer verilmesinin ardından iyi dilek ve temenniler ile sona erdi.

 

 

 

13-09-201813-09-201813-09-201813-09-201813-09-201813-09-201813-09-201813-09-2018

İstasyon Mah. Akasya Cad. No 5/B Kat 3 Hükümet Konağı / Etimesgut/ANKARA PK 06790 - 0(312)2451602 / 0(312)2451605 / 0(312)2451609 / 0(312)2451620

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.